Weekly bites - muhammara

3/27/2017



Pár hónapja nyílt meg az utcánkban a Dobrumba nevű étterem, amit rögtön a nyitás után eszméletlenül felkaptak. Egy héten többször is járok arrafelé és tényleg állandóan tele volt, ezért engem is elkezdett furdalni a kíváncsiság, hogy vajon mit tudhat, az egyébként igen szellemes névre keresztelt étterem. (a Dob és a Rumbach utca sarkán találjátok) Múlt héten volt szerencsém megkóstolni néhány isteni fogásukat és azóta nem tudok másra gondolni, mint a Muhammara-ra. Ez gyakorlatilag egy mártogatós, amit nekünk pitával kínáltak, így talán a tálalását és fogyasztását legjobban a hummushoz tudnám hasonlítani. De míg a hummus fő összetevője a csicseriborsó, addig itt kápia paprikára lesz szükségünk, hogy elkészítsük ezt a kissé fokhagymás, kissé édeskés, keleti ételkülönlegességet.

A few month ago they opened a new restaurant called Dobrumba in our street and it quickly became the it place of central Budapest. I go by the place more times a week and it was packed every time, so i started to wonder what they're all about. I was lucky to taste some of their amazing food last week and ever since then, i can't think of anything else than Muhammara. This is a sort of dip which they served with some fresh pitas for us. It is really similar to hummus regarding the serving and the way you eat it, but while hummus' is main ingredient is chickpeas, you'll need some kapia peppers to make this middle-eastern deliciousness.


Hozzávalók - Ingredients


oliva olaj - olive oil
1 ek dió - 1 tbsp walnuts
2 ek bulgur - 2 tbsp bulgur
3 kápia paprika - 3 kapia peppers
1 tk barnacukor - 1 tsp brown sugar
fél gerezd fokhagyma - half clove garlic
1 ek gránátalmamag - 1 tbsp pomegranate seeds



A paprikákat kenjük be egy kis olíva olajjal, majd 170 fokon 15 percig süssük őket. Eddigre jól megpuhulnak és a héjukat is nagyon könnyen le lehet húzni. Ha már egy kicsit kihűltek vágjuk őket kisebb szeletekre és egy kevés olíva olajjal mehetnek az aprítóba. Zúzzuk őket pépesre. A bulgurt 10 percre áztassuk vízbe.

Pour a little olive oil on the peppers and bake them on 170 degrees celsius for 15 minutes. They'll get really soft and you'll be able to peel the skin off very easily. When they're a little cooler cut them up roughly and they can go into the blender with a little olive oil. Soak the bulgur into water for 10 minutes.



Ezután adjuk hozzá a durvára tört diót, a bulgurt, a gránátalma magokat, barna cukrot és az apróra vágott fokhagymát majd zúzzuk össze az egészet.

Add the roughly chopped walnuts, bulgur, pomegranate seeds, brown sugar and cut up garlic and blend eveything together.


Tálaljuk extra dióval és gránátalma maggal és aki szereti a csípőset, az bátran szórjon rá egy kis chili pelyhet is.

Serv it with extra walnuts and pomegranate seeds and if you're into spices, add some chili flakes!

You Might Also Like

0 megjegyzés