Weekly bites - Make-ahead breakfasts (sweet version)

1/22/2017


Páran kértétek, hogy hozzak olyan ételeket is, amiket munkában/iskolában reggeliként tudnátok fogyasztani. Számomra az a tökéletes reggeli, amit előző nap este már el lehet készíteni, mert nekem sokkal többet ér az, hogy egy kicsit tovább alhassak, minthogy a reggelivel vesződjek a korai órákban. Egyébként szerintem a joghurt kivételével a többi mind finomabb is, ha már egy éjszakát állt a hűtőben, mert így van ideje összeérni az ízeknek.

Some of you asked me if i could post some breakfast food, that could serve as an office/school pick me up. For me the perfect breakfast is something that can be made the night before, because i much rather sleep a little longer if possible. I really don't want to deal with breakfast in the early hours. I even think that everything except the yoghurt just tastes better if it had some time in the fridge, which allows the flawors to really blend.


joghurt üvegben - yoghurt in a jar


Rétegezzük a kedvenc müzlinket/zabpelyhünket joghurttal és gyümölcsökkel egy befőttes üvegbe. Egy kicsit különlegesebb verzióhoz készítsük chia pudingból az egyik réteget. A tetejére csepegtessünk mézet/juharszirupot/agave szirupot, díszítsük esetleg mazsolával,  aszalt gyümölcsökkel, magokkal vagy kókuszreszelékkel. Rengeteg fér az üvegbe, így akár 2-3 adagot is tudunk egyszerre készíteni. A legjobban az tetszik benne, hogy nem kell attól félni, hogy a joghurt kifolyik, hiszen a befőttes üveg tökéletesen zár.

Layer your favourite muesli/oatmeal in a jar with some fruits and yoghurt. For a more special version, use chia pudding for one of the layers. Poor honey/maple syrup/agave syrup on top and decorate with nuts, dried fruits, coconut flakes or raisins. One jar can hold 2-3 servings and my favourite feature is that it locks so well, so you don't have to be afraid of spilling.




karamellizált banános zabkása - caramelized banana oatmeal


A zabkása egy klasszikus, előre elkészíthető reggeli, amit a feltétekkel kedvünkre variálhatunk. Én személy szerint már kipróbáltam mindenféle gyümölccsel és magokkal, ezért úgy gondoltam ideje ezt a régi kedvencet egy kicsit felturbózni. Ebben a verzióban egy kanál kókuszolajhoz, egy kanál mézet adtam, megszórtam fahéjjal és addig melegítettem egy serpenyőben, amíg el nem kezdett buborékozni. Ekkor beledobtam a karikára vágott banánt és pár percig mindkét oldalán sütöttem. Onnan tudjátok, hogy kész van, hogy a banánok teljesen megpuhulnak. Öntsétek a kész zabkására és meg is vagytok! Veszélyesen finom, vigyázzatok! :)

Oatmeal is a classic, make-ahead breakfast, that you can change up easily with the toppings. I personally tried it with all different kinds of fruit and nuts, so i thought it's time to spice this old favourite of mine up. In this version i mixed a tablespoon coconut oil with a tablespoon honey and a dash of cinnamon. I heated them up in a skillet until they became bubbly and added my banana that i cut up to circles beforehand. I fried the bananas on both sides until they became soft. Poor them on the oatmeal and you're done. It is dangerously delicious!


granola tál -granola bowl


Ha unjátok a sima müzlit, ideje egy kis granolát készíteni. Melegítsetek fel kb. 2 evőkanál kókuszolajat, hogy folyós legyen, majd keverjétek össze egy evőkanál mézzel és 2 bögrényi müzlivel. Nyugodtan tegyetek bele mindenféle magot is, hogy még gazdagabb legyen a végeredmény. A mixet terítsük ki egy sütőpapírral kibélelt tepsin és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 15-20 percre. A kész granolát tároljuk üvegben. Reggel csak elő kell vennünk és a joghurtra szórnunk. Gránátalma maggal, magában is isteni!

If you're tired of plain muesli, it's time to make some granola. Heat up 2 tablespoons of coconut oil, so it gets runny. Add a tablespoon of honey and mix with 2 cups of muesli. Feel free to add any nuts, to make it even richer in flavour. Lay the mixture evenly out on a baking dish, lined with parchment paper and bake on 180 degrees celsius, for about 15-20 minutes. Keep the finished granola in mason jars. In the morning you only have to add it to your youghurt and you're good to go. It's heavenly with pomegranate seeds as well!



Remélem sikerült néhány ötletet adnom, ahhoz, hogy kicsit könnyebben induljanak a reggelek, és hozzájárulok ahhoz, hogy munka/iskola előtt - az előre elkészített reggeliknek köszönhetően - már kelljen az ételekkel foglalkoznotok! :) Aki kevésbé  édesszájú annak készülök egy 'sós reggelik' változattal is hamarosan.

I hope i managed to give you guys some ideas, to start the day a bit easier and that i could inspire you, so you won't have to deal with making breakfasts before work/school, thanks to these make-ahead breakfasts.

You Might Also Like

0 megjegyzés