50/52 - Pesto pasta with tomatoes

8/17/2015


Múlt héten nagyon vágytam már a tésztára, de a hosszú munkanap után már nem volt kedvem hatalmas főzőcskézéshez, úgyhogy kitaláltam egy egyszerű és gyors tésztareceptet. A pestot boltban vettem, de, aki ügyeskedni szeretne saját maga is elkészítheti, rengeteg recept kering az interneten :) A peston kívül csak paradicsomra, némi fokhagymára és petrezselyemre volt szükségem! Egy lazább napon lehet feltúrbózom még hagymával és paprikával is, de így is nagyon finom és ízes lett a végeredmény :) Vágjunk is bele!

I've craved pasta so much this past week, but after a long day of work, i wasn't in the mood for cooking a lot, so i whipped up an easy and fast pasta dish for dinner. I used canned pesto, but if you're in the mood for experimenting, you can make your own, there are tons of recipes out there :) I only needed tomatoes, garlic and parsley besides pesto. On a less busy day, i probably would have spiced it up with pepper and onions as well, but still the final pasta turned out great with only 4 ingredients. Let's do this, shall we?



Hozzávalók/Ingredients:
  • 4 paradicsom/4 tomatoes
  • 2 gerezd fokhagyma/2 cloves garlic
  • 1 üveg pesto (100 g)/1 can of pesto (100 g)
  • 1 csokor petrezselyem/1 bunch parsley
  • só, bors/salt, pepper
  • olíva olaj/olive oil
  • 250 g tészta/250 g pasta


A paradicsomokat kockázzuk fel majd olíva olajon 5 percig pároljuk. Amikor már jó sok levet eresztett a paradicsom, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és 1-2 percig  kettőt együtt főzzük.

Cube the tomatoes and simmer them for about 5 minutes on olive oil. When the tometoes start to give some liquid, add the minced garlic and cook them together for about 1-2 minutes.


A fokhagymás paradicsomot öntsük a tésztára, majd adjuk hozzá a pestot és petrezselyemmel díszítsük.

Add the garlic-tomatoes to the pasta and mix with pesto as well. Decorate with parsley.



Ha ti is nagy sajtrajongók vagytok, mint mi, ne felejtsetek egy kicsit a tészta tetejére reszelni! :)

If you're as big of a fan of cheese as we are, don't forget to put some on top! :)


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. De jó! Biztos kipróbálom. :) És gratu az eljegyzéshez! Sok boldogságot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem ízleni fog! :) Köszönöm szépen a gratulációt :)

      Törlés