37/52 - Variations for hot chocolate

12/18/2014



Korábban szerettem volna karácsonyos receptekkel készülni  a blogon, de a születésnapom és a közelgő bulim miatt kicsit hektikus állapotok uralkodnak otthon. Éppen ezért így kezdetnek egy kevés készülődést igénylő, ünnepváró, hangolódós "recepteket" hoztam, avagy következzenek a variációk forró csokira.

I wanted to introduce Christmas recipes a bit sooner on the blog, but because of my birthday last week and my upcoming party, things are a bit hectic at home. This is why i'll share something simple that doesn't need a lot of preparing and puts you in the holiday mood, aka let's see some hot chocolate variations.


Nutellás/Nutella flavoured

Önts 2.5 dl tejet és 3 kanál nutellát egy lábasba és melegíts addig, amíg a Nutella fel nem olvad. Egyszerű, de nagyszerű és mivel gyakorlatilag csak Nutellából áll, rossz nem lehet! :) Díszítsd pillecukorral vagy tejszínhabbal!

Poor 2.5 dl milk and 3 tbsp Nutella into a saucepan and heat until Nutella is fully melted. It's simple and amazing, and since it consists almost entirely of Nutella, you can't go wrong!:) Decorate with marshmallows or whipped cream!



Fehér csokis/White chocolate

Önts 5 dl tejet, egy teáskanál vanília aromát és 100 g fehér csokit egy lábasba és keverd addig amíg a csoki fel nem olvad. Díszítsd fahéjjal vagy kakaóval!

Poor 5dl milk, 1 tsp vanilla extract and 100 g white chocolate in a saucepan and stir until chocolate is melted. Top with cocoa powder and cinnamon!


Azték/Aztec

Aki egy kicsit különlegesebb ízekre vágyik és elhagyná a megszokott forró csoki ízeket, annak ajánlom ezt a verziót. Ebben a változatban 5 dl tejet, 100 g étcsokit, negyed teáskanál  fahéjat és egy csipet cayenne borsot használjunk. A fűszereket a legvégén tegyük bele!

If you want to try something a bit more special and are tired of the usual hot chocolate flavours, this recipe is for you! You'll mix 5dl milk, 100 g dark chocolate, 1/4 tsp cinnamon and a pinc of cayenne pepper this time. You should add the spices only at the end!


You Might Also Like

3 megjegyzés