want need wear read #13

10/14/2014




Coffe table books: Lassacskán összeáll a lakás, egyre több bútor kerül a helyére és a kanapét leszámítva talán legjobban a dohányzóasztalt várom. Ez a kis bútordarab sokat elárul a tulajdonosok stílusáról, rendkívül praktikus és sokféle változatot kínálnak a boltok, úgyhogy csak a fantáziánk szab határt kiválasztása során. Előnye, hogy rengeteg módon dekorálható és kreativitásunkat használva a szoba fénypontjává tehetjük. Amint megérkezik első dolgom lesz úgynevezett „coffe table book-okat” venni sőt már el is kezdtem a nézelődést. A divatújságokon keresztül, a fantasztikus képeket összegyűjtő könyveken át a felnőtteknek való színezőig mindent találunk az interneten, és amint megkaparintottam a tökéletes darabokat nem leszek rest megosztani őket veletek sem!

Our flat is soon finished, more and more pieces of furniture takes it’s place and besides the couch, i’m most excited for the coffee table. This little table tells a lot of the owners style, it’s truly practical and the shops offer such a huge variety that the only limit is our imagination when it comes to choosing one. One of the benefits of having a coffee table is that you can decorate it multiple weays and by doing so it can become the higlight of the room. As soon as we get ours, i’ll get my hands on some real good coffee table books, and until then explore what the internet has to offer from fashion magazines, through amazing photo books till colouring books for adults. I’ll make sure to share the ones i got with you when time comes!


Mindig is tetszettek a termoszok és a tudat, hogy bárhová magammal tudok vinni egy nagy bögre meleg teát vagy kávét. Igazán eddig nem volt szükségem rá, inkább egy piknik kellékének tartottam, mintsem egy hétköznapi társnak. Most viszont, hogy dolgozom és nincs saját kávéfőzőnk igazán jól jönne egy fél literes változat. A képen láthatót sajnos Magyarországon nem lehet kapni, semmi kétség, ha meglátnám a polcokon egyből a bevásárlókosaramban landolna. Aranyos állatkás, de nem olyan, mintha egy óvodás uzsonnás doboza mellől csentem volna el.

I’ve always like thermoses and the thought that i can carry a hot mug of tea or coffe with me everywhere i go. I didn’t really needed it before and i thought of it more like a picnic accesory than a partner in everyday life. But now that i’m working and we don’t have a coffee machine, it would be real sweet to have the half litre version. The one on the picture is unfortunately not sold in Hungary, surely it would land immidiately in my shopping cart if i were to see it on the selves. It has cute animal drawings on it but doesn’t look like i stole it from a 4 year old’s lunch box.


Tavaly óta szemezek a műszőr mellényekkel és bár idén is szívesen elfogadnék egyet, kicsit már átpártoltam a műbőr és irha változatokhoz.  Tetszik az egyszerű szabásvonal, a fehér és barna színek együttese és legfőképp az, hogy jó melegnek ígérkezik. Egyedül talán az ára tántorít el, de úgy gondolom, hogy ilyen mellényből akár turiban is találhatunk egy tuti darabot, úgyhogy én biztos először ott fogok körülnézni.

I have my eyes on a faux fur vest since last year and even though i would still be happy to get one, i’m more in love with the faux leather and sheepskin vests this season. I like the clean lines and the brown-white colour combination. Probably it’s best feature is that it promises to be real warm. Only thing keeping me away from it is the price, but i’m sure that all those second hand stores have at least one cute pieceas well so first i’ll be heading there to find one.


Nem igazán tudok sokat erről a könyvről azt leszámítva, hogy Liam Neeson főszereplésével most jött ki a film és az előzetesét elnézegetve elég izgalmasnak tűnik. Míg filmekben nem ezek a kedvenceim, könyvekben kifejezetten szeretem a krimiket, a megoldatlan rejtélyeket és az izgalmakat. Az előző want need wear read-ben bemutatottakhoz hasonlóan magánnyomozós könyvről van szó, de míg a Harry Potter szerzőjének könyve könnyed, vicces elemekkel átszőtt olvasmány, A sírok között a detektívek életének egy sokkal sötétebb oldalát mutatja meg, nyersebb stílusban.


I don’t really know much of this book, except that that cinemas just started playing the movie starring Liam Neeson, and it seems pretty exciting. While thrillers aren’t my favourite types of movies, i love me some excitement and unsolves misteries in a book i read. Similarly to the previous want need wear read, this is a book featuring a private detective, but while the Harry Potter books’ author wrote a light and sometimes comical tale, this one shows a darker and harsher side of a private detective’s life. 

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Szia Karin! Nem igazán értem, mik ezek a coffe table bookok, kifejtenéd bővebben?:) Mit dolgozol ha szabad tudni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Ezek olyan könyvek vagy magazinok, amikben az írással szemben inkább a képek dominálnak. A dohányzóasztalon szokás tartani őket, ami egyrészt dekoráció másrészt ha vendégeid vannak lapozgathatják őket :) Akár az elolvasnivaló magazinokat is kirakhatod, hogy szem előtt legyenek és, amikor ráérsz belenézel valamelyikbe. Láttam már olyat is, amiben gyönyörű képek vannak és ki kell őket színezni, így amíg egy barátnőd ott van nálad színezhet is beszélgetés közben, ami jó móka és egy kis ajándékot is hagy így neked :)
      Jogász vagyok egy cégnél :)

      Törlés