Dutch braid bun

1/09/2014


Sziasztok! Többen is mondtátok, hogy szeretnétek hajas bejegyzést, úgyhogy gondoltam megmutatom az általam legtöbbször elkészített fonott kontyot. 2-3 napos hajra a legjobb, a frissen mosott hamarabb szétcsúszik és szerintem a sima lófarok tökéletes alternatívája. Azzal, hogy nem hátrafelé fésüljük a hajunkat - mint egy lófaroknál - hanem oldalra, szerintem több mindenkinek jobban is áll.

Hello! I got more requests from you share some hair tips so i thought i will show you a braided bun that i create the most. It's better not to make it when you just washed your hair becaue it can be too slippery. Wait with it until your hair is 2-3 days "old' and create it instead of a regular ponytail. The way we part our hair, instead of just pulling it back - like a pontail - is suitable for more people in my opinion.

Amire szüksgetek lesz/What you need:
  • 3 hajgumi/3 hair elastics
  • hullámcsatok/bobby pins
  • hajlakk/hairspray

Válasszunk le egy kis részt a fejünk tetején és tűzzük meg hátul. Ez arra lesz jó, hogy nem kerül bele a fonásba, hanem szépen rásimul a fejre anélkül, hogy fura "törést" okozna a hajvonal.

Make a small section on the crown of your hair and pin it. This way it won't get involved in the braid and will lean on your head perfectly, instead of creating a weird hairline.
 Ezután kezdhetjük a "holland fonást", amit angolul dutch braid-nek neveznek és a francia fonás (parketta fonás) fordítottja. Ahelyett, hogy "befelé" fonnánk a hajat, mindig "kifelé" fonunk. Ha nem ismeritek, a youtube-on rengeteg  videót találhattok a 'dutch braid tutorial" keresőszavakra :)

After this you can start your dutch braid. It's the opposite of a french braid where instead of braiding over you braid under. If you don't know how to do it, you can find a lot of useful tutorials on youtube! :)



 Folytassuk a fonatot addig, amíg a fülünk mögé nem érünk. Innentől kezdve nem kell hajat hozzáadni a fonathoz, csak végigfonni az adott tincset. Ha kész, rögzítsük hajgumival, mindegy milyet használtok, ez csak ideiglenesen lesz a hajatokban.

Go on with your dutch braid until you reach behind your ears. After this you don't need to add hair, only braid the section normally. When reaching the bottom secure it with an elastic. It doesn't matter what type you use, since it's only going to be in your hair temporarily.



Most ismételjük meg az egészet a másik oldalon is...

Now repeat on the other side...


...amíg ilyenek nem leszünk!

...until you look like this!


Most lazítsuk meg a fonatot. Óvatosan mindig egy kis részt húzzatok meg, amíg a másik kezetekkel tartjátok a fonat többi részét. Menjetek végig az egész fonaton a hajgumiig.

Now let's loosen up this braid! Only grab one piece of hair at a time and carefully pull, while you hold the rest of the braid with your other hand. Continue until you reach your elastic.



Vegyük ki a csatot a hajunk hátuljából, kössük az egészet egy lófarokba és szedjük szét az előző két fonat végét.

Take out the bobby pin from the back of your hair, create a ponytail and let the rest of the braids loose.



Azért, hogy egy kicsit dúsabb legyen a copfunk, fogjunk egy hajkefét és csak gyengéden tupírozzunk a hajunk végén. Akinek eredetileg is dús vagy hullámos a haja, nyugodtan hagyja ki ezt a lépést :)

To create more volume, grab a regular hairbrush and lightly tease the end of your hair. If you already have naturally wavy or voluminous hair, you can skip this step :)



Tűzzük a hajunkat egy kontyba és fújjuk le hajlakkal a hosszabb tartásért.

Create a bun and secure it with bobby pins and spray with hairspray for a longer hold.


Én szeretek néhány szálat oldalt kihúzni, így egy kicsit lazább és természetesebb lesz az összhatás :)

I like to pull out a few pieces on the side to create more messy and natural looking hairstyle :)




Kész is vagyunk, ugye nem volt nehéz? :)

And we are done, it wasn't that hard, was it? :)

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. DE, az volt :D
    Nekem ez sosem megy, Neked viszont isteni áll, mindig irigykedem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, csak egy kis gyakorlás kell biztos vagyok benne :)

      Törlés
  2. Jujj de szép!!! Megpróbálom, biztosnem lesz egyszerű elsőre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Párszor el kell gyakorolni a fonást, amíg az ember kezére nem áll, de utána már gyerekjáték! :)

      Törlés